maandag 19 januari 2015

Romantiek of 'gewoon' hard werken?

Voor velen is een eigen Bed and Breakfast of logies starten een droom.

Afgelopen donderdag avond, 15 januari 2015 vond in het gebouw " De Wiese' de tweede informatie avond plaats van : Een B&B starten, droom of werkelijkheid. Deze avond is tot stand gekomen in samenwerking met Pracht en Kracht Kromme Rijnstreek.

Deze presentatie sloot aan op de eerste info avond die in oktober heeft plaatsgevonden.

Met een enthousiast publiek is het prettig samenwerken. Dat ondervonden Elly van Leeuwen (B&B Klein Groenbergen) en ik Laura Vercammen van Goeden8!

Wij mochten deze avond de toehoorders laten proeven waarmee je te maken krijgt als je een B&B start of wil opzetten. Natuurlijk is niet elke toehoorder in het zelfde stadium. Sommigen hebben alleen de wens of het idee, anderen zijn met vergunningen en regelwerk bezig en weer anderen zijn al echt op weg. Dat maakt ook dat de vragen divers zijn en de aanwezigen van elkaar kunnen leren, dus chemie!

Omdat het zeker niet alleen een droom is en om men voor valkuilen te behoeden hadden wij een speciale gast uitgenodigd: Matthijs van Dorssen; belastingadviseur werkzaam bij  Alfa accountants en Adviseurs.

Niet de leukste kant van je droom of wens maar heel zinvol om vooraf te weten waar je in aan gaat beginnen richting de Fiscus, je kan immers niet aan het dromen blijven…
Matthijs had zijn presentatie goed afgestemd op deze groep startende ondernemers. Natuurlijk blijf het altijd materie waar niet ieder in thuis is of kan zijn. Vele vragen werden tijdens de presentatie al gesteld dus dat gaf een goed interactief geheel.
De avond liep enigszins uit maar als het interessant is is dat totaal niet erg.

Na afloop ontving Matthijs namens Pracht en Kracht Kromme Rijnstreek en vanuit Goeden8 een streekproducten pakket.
Elly en ik bedankten alle aanwezigen, het volgende plan ligt klaar om met geïnteresseerden op excursie te gaan langs diverse B&B's in het Groene Hart. Velen hebben zich hiervoor aangemeld.
Een goed leermoment als je een B&B wilt starten.

Vind jij het ook leuk om met ons mee te gaan, meld je dan aan bij info@goeden8.nl.


Beide presentaties zijn inhoudelijk terug te zien op:
 http://goeden8.nl/presentatie/presentatie1/G8-presentatie.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten